overlijdensverzekering
Ontdek de bijbehorende producten

Waarom een overlijdensverzekering afsluiten?

Bescherm wie u dierbaar is

Zoals de meeste Belgen verzekert u waarschijnlijk uw huis en auto. Maar hoe zit het met uw gezinsleden? Als u of uw partner zou overlijden, kunnen ook de financiële gevolgen zwaar zijn. Hier leest u hoe u uw dierbaren kan beschermen en waarom dat belangrijk is.​​​​

​​Zware financiële gevolgen

Het liefst van al staan we niet te veel stil bij de dood. Want waarom uitgaan van het ergste? U leeft in het nu en geniet van de mooie momenten met de mensen van wie u houdt. Maar toch weet u diep vanbinnen dat een ongeval of ziekte ook u of uw gezin kunnen overkomen.
Naast de emotionele klap kunnen er ook heel wat financiële zorgen opduiken als u alle gezinsuitgaven moet financieren met één loon. De overblijvende partner moet in zijn of haar eentje alles bekostigen: 

  • De huur of woonlening.
  • De studies van de kinderen.
  • De buitenschoolse activiteiten van de kinderen.
  • En nog heel wat meer.

De oplossing? De overlijdensverzekering met vast kapitaal!

Neem nu het voorbeeld van Peter en Sofie. Ze zijn allebei 43, hebben twee tieners en een gemiddeld inkomen. Maar wat als Peter overlijdt en Sofie het plots zonder hem – en zijn inkomen – moet redden?

Toen ze hun woonlening afsloten, kozen Peter en Sofie voor een schuldsaldoverzekering met 100% dekking
​Dat houdt in dat bij overlijden van een van beiden, de overlevende echtgeno(o)t(e) de lening niet meer moet terugbetalen.

Maar ook de dagelijkse uitgaven zijn een zware dobber als Sofie alleen achter zou blijven: kledij, medische kosten, schoolkosten voor de kinderen, ... om nog maar te zwijgen van hun toekomstige studies! Zelfs met een schuldsaldoverzekering is haar financiële situatie onzeker. Kortom, met één inkomen een gezin onderhouden is niet vanzelfsprekend.

Overlijdingsverzekering.jpg

Als Peter een aanvullende overlijdensverzekering afsluit, draagt hij bij tot het behoud van de levensstijl van zijn partner en hun kinderen als hij zou overlijden.

Voordelen van de overlijdensverzekering met vast kapitaal

  • Een eenvoudige manier om uw dierbaren te beschermen.
  • Een betaalbare oplossing die uw dierbaren gemoedsrust biedt*: In sommige gevallen kost een overlijdensverzekering op jaarbasis minder dan een omniumverzekering voor een nieuwe auto.
  • Als verzekeringsnemer en verzekerde van het contract kiest u het verzekerde bedrag, de looptijd en de begunstigde(n).​
  • Een kapitaal dat uw nabestaanden een financieel duwtje in de rug geeft als u zou overlijden.
*Afhankelijk van uw gezondheidstoestand, die tijdens de medische acceptatie wordt bepaald, kan er een bijpremie zijn, of kan de verzekering zelfs worden geweigerd (in zeldzame gevallen).

Ook interessant bij schenking

​Ook voor gezinnen die al een mooie spaarpot hebben, kan een overlijdensverzekering interessant zijn.
Zoals voor Pieter en Sofie bijvoorbeeld. Ze zijn 34 jaar getrouwd en hebben twee volwassen kinderen. Hun lening is afbetaald en ze hebben goed gespaard. Dus nu willen ze hun twee zonen een financieel duwtje in de rug geven. De oudste heeft plannen om een huis te kopen.

Pieter en Sofie willen elke zoon 250.000 euro geven. Ze kiezen voor een schenking zonder registratie om hoge schenkingsrechten te vermijden.

Maar wat ze over het hoofd zien, is dat hun zonen alsnog successierechten moeten betalen als een van hen overlijdt binnen de drie jaar na de schenking.

Als ze een overlijdensverzekering afsluiten, komt er een kapitaal vrij waarmee de zonen de successierechten op de schenking kunnen betalen als Pieter of Sofie in die periode overlijdt.

Welk bedrag verzekeren?

Welk bedrag heeft uw gezin nodig om financieel het hoofd boven water te houden als u of uw partner overlijdt? Welk bedrag hebt u nodig om successierechten te betalen op een schenking in België?

Uw tussenpersoon kan u helpen om dit bedrag in te schatten! Neem dus zeker contact op met hem of haar om er meer over te weten te komen en een gepersonaliseerde simulatie te krijgen.

Meer info? Lees alles wat u moet weten over de overlijdensverzekering​!